Početna Događanja Počasni konzul u Nici Filip Manžar posetio učenike srpske škole

Počasni konzul u Nici Filip Manžar posetio učenike srpske škole

Učenici Srpske dopunske škole u Nici u Francuskoj i njihova učiteljica Radmila Savković tokom svoje redovne nastave bili su domaćini divnim i važnim gostima grada Nice. Posetili su ih počasni konzul Srbije u Nici Filip Manžar, Siril Dutr iz Uprave za međunarodne poslove i frankofoniju, Uprave za odnose sa javnošću i poslovanje grada Nice i Metropole, kao i predsednik Francusko-srpskog prijateljstva u Nici Vladan Radovanović. Gosti su doneli puno poklona, dosta školskog pribora i mnogo slatkiša. Sa druge strane učenici Srpske dopunske škole su uzvratili ličnim poklonima – svojim  najvrednijim delima, te su gosti dobili prekrasne likovne radove, čime su deca pokazala da su pravi mali umetnici.
Upravo zahvaljujući Francusko-srpskom prijateljstvu u Nici učenici su dobili divnu učionicu na samoj promenadi u Nici sa pogledom na more, tako zasigurno imaju najlepšu učionicu u Srpskoj dopunskoj školi u inostranstvu. Srpska dopunska škola u Nici se od ove školske godine po prvi put izvodi u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
Mesta ima i za nove đake, pa se svi koji su raspoloženi i željni znanja srpskog jezika, kulture, istorije, geografije… mogu obratiti bilo učiteljici Radmili Savković radmila1979@hotmail.com  bilo predstavnicima Francusko-srpskog prijateljstva u Nici na mejl acufson@outlook.fr.


Foto: Srpska škola u Nici