Početna Događanja Vladika Andrej posetio novouređeni parlament Republike Austrije

Vladika Andrej posetio novouređeni parlament Republike Austrije

Episkop austrijsko-švajcarski Andrej posetio je glavnu zgradu austrijskog Parlamenta, koji je nakon pet godina temeljnog renoviranja ponovo otvoren. Poslanica austrijskog parlamenta dr Gudrun Kugler pozvala je episkopa da poseti sedište glavnog zakonodavnog tela Republike Austrije i to još pre oficijalnog otvaranja.

„Zgrada austrijskog parlamenta podlegla je temeljitoj rekonstrukciji u poslednjih pet godina, dok su za to vreme oba Doma parlamenta – Nacionalni savet i Savezno veće zasedali u prostorijama Hofburga. Više o samom radu poslanika, njihovoj odgovornosti i dnevnom protokolu govorila je Gudrun Kugler, koja je vladici Andreju strpljivo pokazala i sve relevantne prostorije ovog velelepnog zdanja”, istaknuto je u saopštenju episkopa Andreja.

Foto: FB vladika Andrej

Dr Gudrun Kugler se ističe kao izrazit prijatelj našeg naroda, koja je kao teolog i vernik najpre veliki poštovalac crkve, dodato je u saopštenju. „Ona se, uprkos mnoštvu poslovnih obaveza kao političar, poslanik i pravnik, uvek odaziva pozivima vladike Andreja, te je shodno tome prisustvovala i svečanoj primopredaji novog hrama Srpske pravoslavne crkve u septembru prošle godine. Takođe je više puta posećivala naše hramove i crkvene zajednice širom Austrije, prisustvovala na službama i rado razmenila mišljenja sa vernim narodom. Dr Kugler je i predsednica prijateljstva Austrije i Srbije u Narodnoj skupštini Republike Austrije. Shodno tome, često ističe svoju potrebu i iskrenu želju da što bolje razume naš narod i njegove potrebe. S tim u vezi, poslanica Kugler planira i češće posete matici, kako bi na licu mesta i u živom razgovoru sa narodom stekla što bolje razumevanje života u Srbiji. Ugledna poslanica, pored svog političkog angažovanja, istovremeno je i četvorostruka majka koja u okviru svojih zalaganja često ističe značaj čuvanja hrišćanskih i porodičnih vrednosti” naglašeno je.

Nakon razgledanja svih relevantnih delova velelepne zgrade austrijskog parlamenta, episkop Andrej i dr Kulger su nastavili razgovor o istoriji oba naroda, o trenutnim prilikama u svetu, uvek ističući potrebu otvorenog razgovora, jer se tada uvek otvori mogućnost da učimo jedni od drugih zarad opšte dobrobiti, napretka i međusobnog razumevanja.