Početna Događanja Proslavljena slava Kola srpskih sestara sanktgalenske parohije

Proslavljena slava Kola srpskih sestara sanktgalenske parohije

Članice Kola srpskih sestara sanktgalenske parohije u Švajcarskoj proslavile su svoju slavu Prepodobnog Avu Justina Ćelijskog, čiji delić svetih moštiju se nalazi u hramu Sv. Simona monaha u Sankt Galenu.

„Mnogobrojna deca u oltaru ali u dečijem horu Logos su doprinela lepoti svete liturgije kao i parohijski hor Logos koji je odgovarao tokom iste” istakli su u ovoj parohiji. Ove godine liturgiju je služio protojerej Željko Sarić iz Srpca, uz sasluženje paroha sanktgalenskog protojereja Brana Sarića. Kuma ovogodišnje slave bila je Svjetlana Štirbanović iz Sankt Galena, čija su slavska obeležja osveštana i prerezan slavski kolač. Kumstvo za sledeću slavu KSS je preuzela članica KSS Jasmina Živković iz Frauenfelda.


Foto: parohija St. Galen

Posebnoj radosti i zadovoljstvu su svojim prisustvom doprinele članice KSS iz parohije u Melsu. Po završetku liturgije, članice KSS, njih devetnaest prisutnih, su u sali pored pomenutog hrama pripremile posluženje za sve prisutne koji su uživali u lepom vremenu i ambijentu oko hrama, navedeno je u parohiji u Sankt Galenu.