Početna Moja Priča Mladi Marko Čanadi iz Frankfurta je odličan ne samo recitator već i...

Mladi Marko Čanadi iz Frankfurta je odličan ne samo recitator već i moderator

Mladi Marko Čanadi iz Frankfurta na Majni u Nemačkoj talentovani je recitator i član dramske sekcije. Pored redovne škole pohađa i Srpsku dopunsku školu. Rado učestvuje u mnogim priredbama Srpske dopunske škole, gde se istakao na Svetosavskoj akademiji, Vidovdanskoj proslavi… Prošle godine osvojio je nagradu na recitatorskom takmičenju u Frankfurtu, Ala je lep ovaj svet, koje je organizovalo Udruženje pisaca Sedmica.

Poslednja u nizu aktivnost bila je da je bio moderator promocije knjige pesnikinje, pisca i nastavnice Srpske dopunske škole Tatjane Milanović „Dobro jutro, dobri svete”.  U toj ulozi (moderatora) ne samo da se odlično snašao već je mnoge i oduševio. On je za portal Rasejanje.info rado govorio na par pitanja, koje mu je rado postavila pesnikinja i učiteljica Tatjana Milanović.

Kako si doživeo ulogu konferansijea na jednoj promociji? 

– Za mene je ta uloga na promociji knjige bilo jedno novo lepo iskustvo. Uživao sam, kako u poeziji tako i u društvu publike.

Da li je bilo neobično da ti postavljaš pitanja nastavnici?

– Bilo je neobično na kratko zameniti uloge, ocenjivanja nije bilo, ali je nastavnica svakako zaslužila peticu.
Šta misliš kao čitalac o pesmama koje se nalaze u knjizi „Dobro jutro, dobri svete”.

– Mislim da su pesme izvanredne. Topla preporuka drugarima osnovcima.

Veliko bravo za Marka i nadajmo se da će se i ostali đaci rado oprobati u istim ili sličnim ulogama i time pokazati lepotu srpskog jezika i ljubavi prema pisanoj reči.