Početna Događanja U Rimu promovisana knjiga „Venac od trnja za Danila Kiša“

U Rimu promovisana knjiga „Venac od trnja za Danila Kiša“

U Ambasadi Republike Srbije u Rimu održana je promocija monografske studije na italijanskom jeziku „Venac od trnja za Danila Kiša” autora Milivoja Pavlovića. Ovo delo, koje imalo tri izdanja na srpskom jeziku i koje je više puta nagrađivano u Italiji objavila je izdavačka kuća Službeni glasnik, u saradnji sa srpsko-italijanskim udruženjem iz Rima Oltre il mare. Knjigu je na italijanski jezik prevela i priredila dr Mila Mihajlović, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije. Ona je, to veče i predstavila delo Milivoja Pavlovića. Zajedno je sa lektorom  za srpski jezik Univerziteta Sapijenca iz Rima Jelenom Brborić čitala odlomke iz dela Danila Kiša na srpskom i italijanskom jeziku.

Sve prisutne na ovoj kulturnom događaju pozdravila je otpravnica poslova Tatjana Garčević. „O životu i radu Danila Kiša izlagao je prof. Milivoje Pavlović, a o izdavačkoj delatnosti i budućim planovima Službenog glasnika direktor prof. Mladen Šarčević. Događaju su prisustvovali predstavnici SPC u Rimu, italijanskih institucija i univerziteta Sapijenca i srpske dijaspore.

„Delegacija izdavačke kuće Službeni glasnik i predstavnici Ambasade posetili su Katedru za južnoslovenske jezike Univerziteta Sapijenca gde ih je primio  šef Katedre prof. Luka Valjo. Prilikom posete Univerzitetskoj biblioteci prof. Šarčević je uručio odabrana izdanja Službenog glasnika prof. Valju i direktorki Biblioteke Alesandri Mura”, prenela je Ambasada Srbije u Rimu.

Foto: Ambasada Srbije u Rimu