Početna Vesti Hodočasnici srpskog porekla iz Nemačke danas sleću na Diseldorfski aerodrom

Hodočasnici srpskog porekla iz Nemačke danas sleću na Diseldorfski aerodrom

Agonija se privodi kraju, grupa hodočasnika srpskog porekla iz nemačkog Esena i okolnih gradova u pokrajini Severna Rajna Vestfalija, koja je ostala „zarobljena” u Izraelu, je na putu za Nemačku i danas između 16.30 i 17 časova njihov avion bi trebao da sleti na diseldorfski aerodrom. Za njih same, kao i članove njihovih porodica, za prijatelje i poznanike veće radosti nema, kao i za našu redakciju (medijskog portala Rasejanje.info i naše čitaoce).
Jasno je, da će po sletanju ostati mnogi košmari i traženje odgovara na mnoga pitanja, za sve ono kroz šta su prošli, ali sa glavom na ramenima sve se može rešiti i na mnoga pitanja odgovoriti.  
Od srca se zahvaljujemo svim čitaocima medijskog portala Rasejanje.info na velikom interesovanju, pitanjima, podršci, pozitivnim mislima, molitvama i datim predlozima kako da svi zajedno pomognemo da se naši ljudi što pre vrate u Nemačku. Današnji Mioljdan će biti itekako upamćen za mnoge i hvala vam.
Podsećanja radi, grupa od 40 Srba, predvođena parohom iz Esena protojerejom-stavroforom Danilom Radmilovićem je prošlog četvrtka odletela za Izrael na pokloničko putovanje. Hodočašće je počelo veoma radosno i duhovno, ali ga je prekinuo napad Hamasa na Izrael. Po dolasku za Jerusalim ova grupa, zajedno sa ostalim stanovnicima Jerusalima je upala u raketni napad. Od pred kraj vikenda pa do jutros je trajala borba kako da se vrate za Nemačku.

Otac Danilo, koji je predvodio grupu je ovoga puta na ovom hodočašću bio zajedno sa rođenim bratom i obojica sa svojom decom
Foto: arhiva D. Radmilović