Početna Događanja Uspešan nastup mladih balerina Baletskog studija DKCB u Berlinu

Uspešan nastup mladih balerina Baletskog studija DKCB u Berlinu

Članice Baletskog studija i Studija za džez balet Dečjeg kulturnog centra Beograd u okviru festivala „Pleši sa prijateljima” (Dance with friends) u Nojenhagenu u Nemačkoj izvele su četiri koreografije na Božićnom koncertu u pozorištu „Burgerhaus”.

Mlade balerine su izvele koreografije, koje su osmislile Elena Kovačević i Dragana Stanisavljević, baletski pedagozi DKCB. „Više od petsto dece, članova Kinder und Jugendtanz ensemble učestovalo je u koncertu, a specijalni gosti bili su ansambl „Mali Goržovjaci” iz Poljske, kao i deca Srbije, koju su predstavljale balerine Dečjeg kulturnog centra Beograd. Posebna pažnja na koncertu bila je posvećena i manifestaciji „Radost Evrope”, kao jednom od omiljenih dečjih festivala na kojem učestvuju mlade balerine iz Nojenhagena”, istaknuto je u Dečijem kulturnom centru Beograd.

Mlade balerine iz Beograda
Foto: Dečji kulturni centar Beograd

Učešćem na drugom Božićnom koncertu i na Gala koncertu članice Baletskog studija i Studija za džez balet Dečjeg kulturnog centra Beograd završile su sa nastupima u okviru festivala „Pleši sa prijateljima”. U okviru ovog boravka u nemačkoj prestonici sa okolinom mlade balerine su uživale u razgledanju turističkih atrakcija u Berlinu, druženju sa svojim domaćinima, kao i u klizanju i jahanju konja.