Početna Događanja U Nici do časnog krsta prvi doplivao Mihajlo Živojinović

U Nici do časnog krsta prvi doplivao Mihajlo Živojinović

Kao i prethodnih godina u Nici, na čuvenoj francuskoj Azurnoj obali, održano je plivanje za časni krst. Na Bogojavljenje, nakon svete liturgije u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, gde je obavljeno veliko osvećenje vode i podeljena bogojavljenska Sveta voda, svi prisutni su se zajedno uputili ka Promenadi, do prve stepenice luke Kastel, kako bi prisustvovali plivanju za časni krst. Iako su talasi bili veliki, 20 plivača iz više gradova sa Azurne obale je zaplivalo za časni krst, a među njima po prvi put i motociklisti kluba Beli orlovi iz Nice.


Foto: V. Radovanović

Prvi do krsta je stigao 18-godišnji Mihajlo Živojinović iz Nice, inače rodom iz Umčara (okolina Beograda), koji već osam godina živi u ovom gradu. Jerej Igor Vujisić je izrazio zadovoljstvo što se i ove godine okupio veliki broj plivača i vernika i što se ova lepa tradicija našeg naroda održava i na jugu Francuske.
Nakon plivanja su podeljene nagrade u „našoj maloj crkvi” i nastavljeno je druženje uz bogatu trpezu ljubavi i lepu priču. Događaj je oragnizovala srpska crkva u Nici. „Punu podršku i ovoga puta su dali članovi naših udruženja, a neki su bili prisutni i kao plivači”, istakao je predsednik udruženja Francusko-srpskog prijateljstva Vladan Radovanović, zahvaljujući kome i imamo ove lepe fotografije iz Nice.