Početna Događanja U Beču održan prijem povodom Dana proglašenja prvog Ustava R. Srpske

U Beču održan prijem povodom Dana proglašenja prvog Ustava R. Srpske

Povodom 28. februara – Dana proglašenja prvog Ustava Republike Srpske, Predstavništvo Republike Srpske u Austriji organizovalo je početkom nedelje u Beču svečani prijem, koji je održan u Albert hali u austrijskoj prestonici. Prijem je okupio je predstavnike institucija iz Republike Srpske i Srbije, diplomatskog kora, predstavnike Srpske pravoslavne crkve, rukovodstva srpskih klubova i udruženja u Austriji, kao i druge ugledne zvanice.

Prisutnima su se obratili predsednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom Đorđe Milićević i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović.


Foto: Predstavništvo Republike Srpske u Beču

Prijem je otvoren intoniranjem himni Republike Srpske, Republike Srbije i Republike Austrije, koje je izveo Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Svečanosti su prisustvovali i ambasador BiH u Austriji Siniša Bencun, visoki zvaničnici Ambasade Republike Srbije, te diplomatski predstavnici iz Rusije, Belorusije, Češke, Kazahstana i Španije.

Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske je pored intoniranja himni izveo i deo svog bogatog repertoara, na kome su se našle domaće i međunarodne muzičke numere, između ostalog i Marš „Aleksandar Prvi” kao i Marš „Miloš Veliki”.