Početna Vesti Hram Vaskrsenja Hristovog u Beču otvoren za vernike

Hram Vaskrsenja Hristovog u Beču otvoren za vernike

Hram Hristovog Vaskrsenja u Beču
Foto: arhiva FB Hrama Hristovog Vaskresenja u Beču

Nakon vesti da su oba srpska hrama u Beču zatvorena zbog pojave korona virusa i zaraze sveštenika stigla je lepa vest da je hram Hristovog Vaskrsenja ponovo je otvoren i to uz maksimalnu predostrožnost, piše portal Dunav.at. „Pošto su svi sveštenici bečkog Hrama Vaskrsenja Hristovog negativni na korona virus, ova crkva otvorena je za vernike pod veoma strogim merama predostrožnosti“, ističe portal. To znači da svi koji budu dolazili u hram moraće da nose maske, drže propisano rastojanje. Zabranjeno je pevanje a u oltaru mogu biti samo sveštenici. Liturgije se smeju služiti ali uz vođenje spiskova sa podacima prisutnih vernika, za slučaj da se virus ponovo pojavi, kako bi se obavestili prisutni.

Pričest je zabranjen do daljnjeg. U ovom hramu su dozvoljena i krštenja i venčanja ali uz obavezno nošenje maski svih prisutnih, kao i uz ograničen broj prisutnih.

„Ko želi u ovom periodu da obavi krštenje ili venčanje treba da se javi svom nadležnom svešteniku, koji će potom da ga preusmeri na hram Vaskrsenja Hristova, koji je trenutno jedini otvoreni u Beču“ naglašava portal Dunav at. On je takođe naveo da će sveštenici, kojima ističe karantin biti ponovo testirani, Ako budu negativni, moći će da se ponovo nesmetano kreću.

Zbog zaraze nekoliko sveštenika virusom korona oba srpska hrama su dezinfikovana.