Početna Događanja Na Malti počinje sa radom Srpska dopunska škola sa preko 170 učenika

Na Malti počinje sa radom Srpska dopunska škola sa preko 170 učenika

Nastavnici Srpske dopunske škole u Francuskoj, Italiji, Sloveniji i na Malti
Foto: FB Srpski škola FIS

Ove jeseni počinje da se izvodi nastava srpskog jezika i na Malti. Nastava je uspostavljena uz pomoć Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, a od ove školske godine će biti u sistemu našeg ministarstva prosvete.

„Tokom prvog dana održavanja stručnog seminara, u organizaciji Društva za srpski jezik i književnost Srbije, a u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nastavnici su prisustvovali uživo i na daljinu izuzetnim predavanjima naših dragih profesora, ali i poželeli srdačnu dobrodošlicu Jeleni Jablanov Maksimović i Maji Marinković, koje će izvoditi nastavu za preko 170 učenika na Malti”, istaknuto je na stranici Srpske škole u Francuskoj, Italiji i Sloveniji.

Na stručnom seminaru prisustvovale su i nove nastavnice srpske škole Vera Hristić Majstorović i Slavica Radovanović u Ljubljani i Snežana Vojkanović Ćeferjanović u Pariskom regionu, koje su kako su istaknuto „sa radošću dočekane”. Seminaru je prisustvovao i pisac za decu Dejan Aleksić, koji je u prijatnom razgovoru obećao druženja sa decom dopunskih škola.

Koordinatorke Srpskih dopunskih škola – Blaženka Trivunčić, Tatjana Popović i Biljana Bukinac
Foto: FB Srpka škola FIS

Seminaru je prisustvovao veliki broj nastavnika koji predaje u srpskim dopunskih školama kao i sve tri koordinatorke Biljana Bukinac, Blaženka Trivunčić i Tatjana Popović.
Srpske škola na Malti biće u nadležnosti koordinatorke Blaženke Trivunčić, koja je je već koordinator škola u Francuskoj, Italiji i Sloveniji.