Početna Događanja Udruženje srpskih pisaca Švajcarske darivalo svoje knjige Nacionalnoj biblioteci u Bernu

Udruženje srpskih pisaca Švajcarske darivalo svoje knjige Nacionalnoj biblioteci u Bernu

Članice Udruženja srpskih pisaca Švajcarske Snežana Petrović i Monika Rajlić posetile su, u ime udruženja, Nacionalnu biblioteku Švajcarske u Bernu i poklonile knjige, koje su vredni srpski pisci iz Švajcarske objavili u prethodnoj godini.

„Švajcarska nacionalna biblioteka je od 23.11.2022. bogatija za još jedno Zaveštanje, zbornik zajedničkih radova štampan na ćiriličnom pismu, koje je osamnaesto po redu na policama ove ustanove. Pored Zaveštanja biblioteci su predale i knjige kolega pisaca, članova udruženja srpskih pisaca Švajcarske koji su u prošloj godini izdali svoje zbirke”, istakli su predstavnici Udruženja pisaca Švajcarske.

Njih je primila Susan Nethovel, zadužena za slavensku literaturu u nacionalnoj biblioteci u Bernu. U razgovoru sa Snežanom i Monikom ona je istakla kako ne postoji ni jedan drugi narod (koji ne piše na nemačkom) na teritoriji Švajcarske a da je toliko aktivan i produktivan po pitanju pisanja na maternjem jeziku. Takođe, one su govorile o bodućem radi i saradnji Nacionalne biblioteke Švajcarske sa Udruženjem srpskih pisaca u Švajcarskoj..

„Važno je ostaviti trag, sačuvati kulturni identitet i prenositi jezik na buduće naraštaje. Hvala našim dragim članicama na angažovanju. Monika Rajlić i Snežana Petrović, hvala vam što ste u ime udruženja posetile Nacionalnu biblioteku Švajcarske u Bernu”, istakli su članovi Udruženja srpskih pisaca Švajcarske.

Snežana i Monika ispred Nacionalne biblioteke



Foto: S. Petrović /M. Rajlić