Početna Događanja Strujno kolo – pesmu posvećenu Nikoli Tesle izvode učenici Srpske škole Nikola...

Strujno kolo – pesmu posvećenu Nikoli Tesle izvode učenici Srpske škole Nikola Tesla sa Nijagare

Pesma učenika Srpske škole Nikola Tesla sa Nijagare posvećena velikanu Nikoli Tesli

Povodom obeležavanja 165-te godišnjice rođenja Nikole Tesle kao i obeležavanju  12. Dana Nikole Tesle u Nijagari Fols, deca Srpske škole Nikola Tesla sa Nijagare pevaju pesmu „Strujno kolo“, autora Leontine Vukomanović i Nebojše Romčevića. Uživajte u pesmi divnih učenika koji će danas na dan rođenja velikog srpskog naučnika na Trgu Nikole Tesle na Nijagarinim vodopadima proslaviti ovaj divan dan. Đaci Srpske škole Nikola Tesla sa Nijagare će uz tehničku podršku Kanadskog Tesla Tehničkog danas po lokalnom vremenu u 17 časova započeti svoju manifestaciju. Ublažavanja mera ograničenja okupljanja na otvorenom prostoru omogućila se da se dobije dozvola od strane Nijagara parkova da se ove godine manifestacija Dan Nikole Tesle održi na zvaničnom nivou. Ipak zbog ograničenja broja prisutnih osoba na jednom mestu ovogodišnju manifestaciju moramo prilagoditi trenutnim uslovima uz pridržavanje svih propisanih mera distanciranja. „Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu 10. jula 2021. godine u 17 časova na Trgu Nikole Tesle pored Nijagarinih vodopada. Da svi zajedno još jednom odamo počast liku i delu jednog od najvećih sinova našeg naroda Nikoli Tesli, čije ime sa ponosom nosi i naša škola“, rekao je direktor srpske škole Nikola Tesla Borislav Bora Živković.

On je takođe obavestio da će danas 10. jula 2021. godine u periodu od 22 do 22:15 časova, u čast Nikole Tesle odnosno dvanaeste po redu manifestacije Dan Nikole Tesle u Nijagari Fols, Nijagarini vodopadi biće osvetljeni u bojama srpske zastave. „Svi vi koji ne možete da nam se pridružite od 17 časova na našoj manifestaciji, možete doći na Nijagarine vodopade nešto pre 22 časa da još jednom odamo počast našem velikanu Nikoli Tesli uz srpsku zastavu koja će oslikavati velelepne vodopade reke Nijagare“, poručili su iz srpske škole Nikola Tesla.

Za sve one koji nisu u mogućnosti da dođu u Nijagaru u subotu 10. jula, ili se nalaze u drugim delovima sveta direktno će moći pratiti ovaj lep događaj putem linka