Početna Kultura Stotinu knjiga dr Marka Lopušine – dva nova dela predstavljena na Sajmu...

Stotinu knjiga dr Marka Lopušine – dva nova dela predstavljena na Sajmu knjiga u Beogradu

Za 36 godina koliko se bavi publicistikom, Marko Lopušina je objavio stotinu knjiga u ukupnom tiražu od više od milion primeraka.

Na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga pisac Marko Lopušina predstavlja svoje dve nove knjige, „Majevičani u Švajcarskoj” o srpskoj dijaspori i „Američko zlo” o praljavoj vašingtonskoj politici prema Srbima i Rusima. Njihovi izdavači su „Prometej i „Knjiga komerc.

Delo „Majevičani u Švajcarskoj” o srpskoj dijaspori je 100. objavljena knjiga i biće predstavljena 28. oktobra od 18 časova na štandu „Prometeja, dok je „Američko zlo” 101. knjiga u autorovoj zbirci dela. Ovim povodom dr Lopušina je izjavio: „Ostvario sam svoj srpski san. Postao sam pisac knjiga koje služe čitaocima da nešto više saznaju o fenomenima 20. veka i o pitanjima koja brinu srpski narod. Hvala čitaocima na poverenju a izdavačima  na podršci”.

Marko Lopušina je novinar, publicista i pisac iz Beograda. Njegova dela tematski obrađuju Srbe u rasejanju (Enciklopedija srpske dijaspore u tri toma), javnu i tajnu policiju („Ubij bližnjeg svog”, „Ubice u ime države”), političko nasilje i cenzuru, tajna društva („Masoni u Srbiji, „Vitezovi templari), strane službe („CIA u Srbiji”„KGB protiv Jugoslavije) i mafije (Enciklopedija podzemlja, „Ko je ko u srpskoj mafiji), srpske, jugoslovenske i svetske kriminalce („Komandant Arkan, „Legija i Zemunski klan).

Najveći broj knjiga je o srpskoj dijaspori (23), a objavili su ih izdavačka kuća Prometej iz Novog Sada (11) i beogradski Službeni glasnik (3). Naslove o policiji, mafiji i tajnim službama objavili su izdavačke kuće Knjiga komerc i Narodna knjiga iz Beograda, kao i Legenda iz Čačka.

 Lopušina je za svoj literarni rad više puta nagrađivan – Ordenom Vuka S. Karadžića, Teslinom zlatnom medaljom, Medaljom Svetozara Miletića, nagradom Dragiša Kašiković, Poveljom Rastko Petrović, Poveljom udruženja Koreni i drugim. Nosilac je titula – počasni doktor nauka Univerziteta Slobomir, počasni direktor Tesline naučne fondacije, najbolji publicista Srbije i Balkana.

Naredne godine Lopušina planira da objavi Enciklopediju srpske dijaspore o Srbima na Balkanu, knjige „Istorija Kikac o najstarijem srpskom kulturnom društvu u Švajcarskoj i leksikon „Najzagonetnije srpske ubice – Izdavačka kuća Prometej