Početna Događanja U Beču održan muzički Festival za decu i mlade „Zlatna pčela”

U Beču održan muzički Festival za decu i mlade „Zlatna pčela”

U organizaciji kulturnog udruženja A:Kultura Vienna iz Beča, koji vodi predsednik Milorad Samardžija u austrijskoj prestonici je održan deveti put Festival za decu i mlade Zlatna pčela. Ova manifestacija, koja je održana u desetoj, jubilarnog godini postojanja ovog udruženja ima za cilj da podrži mlade umetnike koja pohađaju muzičku školu ili nastavu pohađaju kod profesionalnih muzičkih pedagoga i da im omogući nastup pred mnogobrojnom publikom. „Puna bina, puna sala, puno srce”, istakao je predsednik udruženja A:Kultura Vienna Milorad Samardžija, idejni autor u tvorac ovog lepog dečijeg festivala.

„Pravo učešća su imala deca koja pohađaju muzičku školu ili imaju profesionalne muzičke pedagoge kao nastavnike i podršku. Oko 60- oro dece je nastupilo u različitim kategorijama – od horskog do solo pevanja, solo i grupno instrumentalno sviranje a sve to pod budim oko pedagoga Momira Moke Marijokovića, Nikole Zarića, Nevene Petković, Violete Stanković, Vere Simić, Sime Simića…” istakao je Samardžija.

Sledeći princip da je svako dete donelo sa sobom na scenu nešto dobro, kreativno i pozitivno, muzički pedagozi su ocenjivali učesnike upravo prema kvalitetima i uzrastima.


Foto: M. Samardžija

„Svi učesnici su dobili zahvalnice za učešće i doprinos festivalu. Aleksandar Stjepanović je predao svakom učesniku preko 50 posebno pripremljenih poklona njegove firme Sizaria Spar”, dodao je Milorad Samardžija.

Posebna radost i atrakcija je uvek, pa i ovaj put samo finale Festivala gde svi učesnici nastupe zajedno u završnoj sceni i muzičkoj numeri.

„Mnoge pohvale su i sada svoj put pronašle do organizatora, članova Udruženja A:Kultura, za sjajnu organizaciju i program. Retkost, ili gotovo da ne postoji, dečiji muzički festival koji puni sale kao što je to kod Zlatne pčele. U ime A:Kulture i u svoje lično ime, zahvaljujem se najtoplije za sjajnu energiju, kreativnost, uvek dobre predloge i rešenja pedagoga, volju i strpljenje roditelja, neverovatnu publiku koja iz godine u godinu prati ovaj Festival. A najviše, naravno, učesnicima, upravo deci i mladima, koji su pored tolikog bogatstva u telefonima, TV programima, svakojake ponude u gradu i svuda, odlučili da posvete svoje vreme i energiju umetnosti, izučavanju instrumenata, teorije muzike, vežbama i ovakvim nastupima”, naglasio je Samardžija.

On se takođe najsrdačnije zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj Festival i dalje živi, pruža mogućnosti sazrevanja, motiviše i obogaćuje. „Do sledeće, 10. Zlatne pčele

budite nam zdravi i veseli. Vaša A:Kultura”.