Početna Događanja U Buenos Ajresu predstavljen Ohridski prolog na španskom jeziku

U Buenos Ajresu predstavljen Ohridski prolog na španskom jeziku

U Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Buenos Ajresu, je kako je prenela Eparhija buenosajreska i južno-centralnoamerička, predstavljena je knjiga Ohridski prolog na španskom jeziku.

O knjizi su govorili episkopi buenosajreski i južno-centralnoamerički i administrator zagrebačko-ljubljanski Kirilo, karakaski i južnoamerički Jovan, ambasador Crne Gore u Buenos Ajresu Gojko Čelebić i u prisustvu arhijereja argentinskog i južnoameričkog Leonida i argentinskog i južnoameričkog Antiohijske Pravoslavne Crkve Jakova i sabranih gostiju iz Buenos Ajresa i drugih krajeva.

„U toku izlaganja vladika Kirilo je zablagodario svima koji su pomogli štampanje značajne knjige , a posebno Ljiljani Popović iz Beograda koja je prevela delo na španski jezik. Takođe, posebnu blagodarnost je uputio Dimitriju i Kristini Koljcov za nesebičnu pomoć u štampanju knjige i tom prilikom im uručio orden Svetog apostola Petra i Pavla. Zahvalnice su dobili Leonid Shumilin, prezviter Matija Falagan, protosinđel Simeon iz Kolumbije, Mihail Frontanu, Doroteja Miranda, Marjano Burman. Moderator večeri je bio protoprezviter Stefan Jovanović”, istaknuto je u Eparhiji buenosajreska i južno-centralnoamerička